Gelanggang sabung ayam di Colombia

Share Entry Ini Tiada ulasan:
CALI, Colombia - Sejumlah orang menyaksikan pertandingan sabung ayam di sebuah gelanggang khas di sini kelmarin.
Gelanggang itu mempunyai kemudahan tempat duduk untuk para penonton.
Walaupun bilangan penonton semakin berkurangan, pertandingan tersebut masih diadakan di beberapa wilayah di negara ini.
Pada satu kaki ayam tersebut, taji dilekatkan bagi membolehkan ia mencederakan lawan haiwan tersebut. - Agensi


Kereta tergantung jadi daya tarikan DI jerman

Share Entry Ini Tiada ulasan:
MORITZBURG, Jerman - Sebuah kereta kecil digantung dengan menggunakan kabel di sebuah taman di sini.
Kereta itu digunakan dalam kursus memanjat di dalam hutan. Kursus itu ditawarkan kepada orang ramai di taman tersebut.
Dalam kursus itu, kereta Trabant itu menjadi pilihan untuk digantung kerana badan kenderaan tersebut diperbuat daripada plastik.
Kereta itu akan menjadi daya tarikan terbaharu di taman tersebut. - Agensi


PELIK:Keluarga sindrom 'serigala'

Share Entry Ini Tiada ulasan:
KATHMANDU - Sebuah keluarga yang menghidap sejenis penyakit genetik yang menyebabkan muka mereka ditumbuhi rambut tiba di sini semalam untuk menjalani rawatan.
Devi Budhathoki, 37, dua anak perempuannya yang berumur 13 tahun dan lima tahun serta seorang anak lelakinya berusia 12 tahun menanggung malu kerana penyakit tersebut.
Penyakit tersebut dikenali sebagai hypertrichosis yang menyebabkan rambut tumbuh antara mata dan dahi mereka.
Rambut yang banyak pada muka itu menyebabkan mereka kelihatan seperti serigala.
"Anak-anak saya telah berbincang mengenai kehidupan baharu sejak kami menerima maklum balas daripada sebuah hospital yang akan merawat kami," kata Budhathoki.
Dia merupakan seorang petani dari sebuah kampung terpencil, Khare dekat sempadan Tibet.
Pihak pengurusan Hospital Model Kathmandu bersetuju untuk merawat mereka.
"Prosedur yang terbaik untuk mereka mungkin merupakan rawatan laser untuk membuang rambut," kata Dr. Shankar Man Rai yang memantau rawatan keluarga tersebut.
Penyakit itu juga dikenali sebagai sindrom serigala dan sejak beberapa abad lalu, penghidapnya menjadi bahan tontonan pada pameran aneh dan sarkas.
Menurut Budhathoki, anak lelakinya berasa bosan dengan sindiran daripada rakan-rakannya.
"Dia (anak lelakinya) telah memberitahu rakan-rakannya bahawa dia akan kembali dengan muka baharu," katanya.
Budhathoki menyatakan, anak-anaknya tidak mahu pergi ke sekolah kerana keadaan mereka itu.
Dia dan suaminya, Nara juga mempunyai seorang anak lelaki berusia tujuh tahun dan seorang anak perempuan berumur 17 tahun.
Namun, kedua-duanya tidak menghidap penyakit tersebut. - Agensi



JADUAL PENGIRAAN GAJI BARU SSM 2012 DOWNLOAD

Share Entry Ini Tiada ulasan:
Jadual yang aku buat ni akan membolehkan korang untuk mengira jumlah kenaikan yang korang terima selepas SSM 2012, dan berapa jumlah gaji baru korang selepas ni.. Ni print screen yang aku buat.. Ni aku buat untuk gaji aku iaitu gred C17, tapi korang leh tukar mengikut jawatan dan gaji korang..


Just ikut je arahan dalam kotak kuning dan merah tu.. 

Kalau tak paham jugak, macam ni.. Kalau korang gred 17 macam aku, korang tak perlu tukar yang dalam kotak kuning tu sebab memang kenaikan bagi gred 17 ialah RM49.91 (SSM lama) dan RM95 (SSM baru). So just tukar dalam ruangan merah je.. Perlu diingatkan bahawa kenaikan 13% dan kenaikan RM95 tu adalah dua benda yang berbeza.. 13% tu adalah kenaikan gaji yang diberikan kerajaan kepada kakitangan pada tahun 2012 ni, kira macam kenaikan bonus letewww, tapi kenaikan RM95 tu pulak ialah kenaikan setiap tahun yang menggantikan kenaikan RM49.91.. Comprende?

Tapi kalau korang gred lain, contohnya gred 44 ataupun 52, dah tentu la kenaikan tahunan korang pun lain kan.. So korang kena la tukar kat dalam kotak kuning tu.. Kotak merah pun kena tukar sekali.. Berapa kenaikan gaji korang? Mane la aku tau! Haha!!

So lepas masukkan maklumat tu, Excel akan otomatik kira sendiri gaji korang untuk tahun ni sehingga tahun 2016.. Cukup la tu kot, sehingga PRU yg akan datang.. Sebab mungkin masa tu akan ada pergerakan gaji lagi.. Huhu.. Kena la pandai pancing kannnn..

Peringatan : Ini hanyalah ramalan kenaikan je k.. Jgn ade yg ambik benda ni sebagai sesuatu yang sahih lak.. Kita tunggu je Pekeliling keluar nanti.. :)

Ok la, korang leh download file Excel tu kat :


kREDIT TO:theplainyard.

LATEST !! Kaedah Penetapan Gaji Permulaan J41, U44, N17, N22, M44, S41, DG41 Dan Pelarasan Gaji Kenaikan Pangkat - Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 14!

Share Entry Ini Tiada ulasan:

Kaedah Penetapan Gaji Permulaan J41, U44, N17, N22, M44, S41, DG41 Dan Pelarasan Gaji Kenaikan Pangkat - Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 14!


Pekeliling Perkhidmatan ini bertujuan memaklumkan kaedah penetapan gaji permulaan kenaikan pangkat dan pelarasan gaji kenaikan pangkat pegawai dalam perkhidmatan awam. Peraturan semasa mengenai kaedah menetapkan gaji permulaan kenaikan pangkat dan pelarasan gaji kenaikan pangkat dinyatakan dalam Peraturan 42, Peraturan-Peraturan Pegawai Awam dan beberapa sumber pekeliling yang lain. LIHAT TANGGA GAJI DG41 DI SINI!!

HAMPEH:VIDEO MONYET CUBA ROGOL KAMBING!

Share Entry Ini 3 ulasan:

MESTI BACA: 22 Ciri Perempuan Melayu Murahan

Share Entry Ini 2 ulasan:


1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album..

Dua Wanita 'Tawarkan' Buah Dada hanya untuk 1 jag Bir

Share Entry Ini Tiada ulasan:
 Alicia Martin (atas) dan Kathryn Rayannic (bawah) cuba untuk mendapatkan wang tunai

MESTI BACA! Perkara Yang Bahaya Di Lakukan Sebelum Tidur

Share Entry Ini 1 ulasan:


‎1. JANGAN TIDUR MEMAKAI

Isu FGVH: Perlukah AJK Khas Parlimen, Referendum Antara Felda Dan Peneroka?

Share Entry Ini Tiada ulasan:


Semalam kecoh di Parlimen berhubung tindakan PAS melalui Naib Presidennya, Salahuddin Ayub, yang mahu kerajaan menubuhkan satu jawatankuasa khas Parlimen bagi membincangkan tentang penyenaraian Felda Global Ventures Holdings (FGVH) di Bursa Malaysia.

Awek Cun Show Bulu Ketiak!

Share Entry Ini Tiada ulasan:


Harap muka je boleh blah tapi hahahahah... 

Liyana Jasmay bertunang 28 Mac ini

Share Entry Ini Tiada ulasan:

Tarikh pertunangan aktres dan pelantun lagu "Aku Tak Percaya Cinta", Liyana Jasmay atau senang disapa Nana akan jatuh pada tarikh hari ulang tahunnya yang ke-24 iaitu

Cikgu Ini Di Pecat Keran Berlakon Filem Lucah!

Share Entry Ini Tiada ulasan:
Seorang guru sekolah menengah pertama di California, Amerika Serikat, dipecat karena dia diketahui membintangi beberapa judul film porno. Hal ini diketahui setelah seorang murid melaporkannya ke pihak sekolah.

Diberitakan thesmokinggun.com, guru bernama Stacie Halas itu

Model hamil tampil Bogel di pertunjukan fasyen

Share Entry Ini Tiada ulasan:
MODEL asal Inggeris, Sophia Cahill, membuka sebuah peragaan busana di London Fashion Week di saat usia kehamilannya nyaris delapan bulan.
Nekatnya lagi, Sophia berlenggak-lenggok di atas catwalk tanpa sehelai busana pun alias bugil. Sophia hanya mengenakan topi karya sang desainer di atas kepalanya.
Mantan Miss Wales itu tampil dalam fashion show

Hubungan Keluarga Melia Aimielia Pecah-Belah Kerana Video Bogel

Share Entry Ini Tiada ulasan:
Kehidupan Melia Aimiellia kini porak-peranda ekoran kontroversi fitnah video bogel yang tersebar di laman-laman blog hiburan.
PETALING JAYA: Pelakon muda yang dikaitkan dengan kontroversi video bogel di beberapa laman blog, Melia Aimiellia (Melia) berkata pendedahan cerita mengenainya itu di muka hadapan sebuah tabloid pada Isnin telah menyebabkan hubungan keluarganya kini berpecah-belah.
Pelakon berusia 19 tahun itu berkata, dia tidak