PELIK:MINUM DARAH ISTERI SELAMA 3 TAHUNKejadian yang menimpa Deepa Ahirwar, bukan dari sebuah adegan film horor. Wanita muda ini mengungkap kekerasan yang dialaminya selama berumah tangga, sang suami meminum darahnya secara teratur selama tiga tahun.


Deepa, sekarang 22, menikah dengan seorang buruh petani, Mahesh Ahirwar, di sebuah desa di Shikarpura, Madya Pradesh, India pada 2007. Namun, bukannya mendapat perlindungan dan kasih sayang, Deepa justru mengalami pengalaman mengerikan dalam rumah tangganya.


Seperti dipetik dari Times of India, Deepa mengungkap, perlakuan aneh suaminya dimulai kala mereka masih dalam masa bulan madu. "Dia mengambil darah dari lengan saya dengan suntik, menaruhnya dalam gelas, lalu meminumnya. Dia melakukannya secara teratur selama tiga tahun dan mengancam saya bila mengungkapkan ini kepada siapa pun."


Hanya beberapa bulan setelah pernikahan, Mahesh mulai minum darah isterinya dan tak berhenti walaupun sang isteri hamil. Namun, setelah anak mereka lahir awal tahun lalu, Deepa memprotes kelakuan suaminya. Ia pun mendapat kekerasan fisik.


Tanpa pengetahuan suami, Julai lalu, ia menyelinap keluar rumah bersama bayinya dan menceritakan semuanya kepada ayahnya. Kemudian, kes ini dilaporkan ke polisi Patera. Namun, petugas menolak kerana mengatakan kes tersebut yurisdiksi stesen Polis Hindoriya.


Di kantor polis Hindoriya, dia diarahkan ke bahagian kaunseling wanita, tapi kesya tak didaftarkan. Namun, intervensi penduduk Shikapura akhirnya membuat kes kekerasan fisik ini ditangani polisi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Macam-macam kan! Apa Kata Anda?