LOGO BARU PROTON TIRU LOGO LAMA PEUGEOT !!



Cecite..cecite..betul ke ni??
sekadar pandangan peribadi aku.Malas nak komen lebih-lebih nanti kena saman mampuih!Dari apa yang aku nampak adalah sikit persamaannya.Untuk info logo Peugeot itu adalah ciptaan pada tahun 1960 dan melalui evolusi perubahan sehinggalah kepada logo semasa sekarang.




Evolusi Perubahan Logo Proton



p/s-Apa Pendapat anda?



14 ulasan:

  1. erm.. ak x tw plak psal bnder ni..

    BalasPadam
  2. Walau apa pun aku rasa logo yang sekarang ni jauh lebih cantik daripada yang dulu..

    BalasPadam
  3. erm.sama lah.cuma proton punya kepala binatang tu kecil dan dalam bulatan.

    nak kata kebetulan,tak kan mereka tak buat kajian terlebih dahulu.

    nak sengaja,erm,entah lah.bahaya lah juga.tak pasal-pasal aku kena saman pula!

    BAGUS!satu penyelongkaran yg baik!hehe :)

    BalasPadam
  4. malaysia kn pndi mengubah bunga .HEHE .

    BalasPadam
  5. hehehe.. aku pon perasan mase tgok website peugeot.. tp xpelah.. peugeot pon tak claim ape2..

    BalasPadam
  6. kedua-dua singa ni ternganga sebab tengok Ferrari(kuda) lari laju sangat. he³...

    BalasPadam
  7. owh tak tau lah pulak kan..

    BalasPadam
  8. Salam...dr segi bentuk ada sket persamaan..bukan meniru tetapi ambil konsep yg sama kut.

    BalasPadam
  9. laa...sume bende nk ditirunye...msia ni xde originality ker?huhu

    BalasPadam
  10. kenangan tu. huhu

    btw, jom support saya blog lama saya dah terdelete. terpaksa buat baru

    BalasPadam
  11. ehh...xsmelah, proton tue rimau belang, pigeot tue singa..binatang die len2, position jer lebeh krg dari sisi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg la kalau sama sebijik2 dah tentu kne saman.. jz kebetulan.. peugeot pon x bising kan.. so ok ape.

      Padam
  12. bende remeh je pun.. kalau nk berkira sgt, byk he lambang rupa dekat2 xde pun nak kecoh

    BalasPadam

Macam-macam kan! Apa Kata Anda?