SPEEDTEST MAXIS BEROKBEN!!



Terfikir pulak nak test speed berokben aku ni dan aku try la dekat speedtest.net dan hasilnya tengoklah kat atas tu. Aku pakai server yang paling jauh .Ok jugak hasilnya.Kalau pakai Celcom belom tentu dapat macam tu.Sebenarnya bukan masalah mana ok dan mana tak ok tapi ikut pada coverage dan kestabilan capaian internet di sesuatu kawasan.Contoh macam di sini Signal HSDPA Celcom memang hampeh.Tenggelam timbul macam kena taufan.Tapi signal HSDPA Maxis memang cun dan stabil.Namun bagi tempat-tempat yang lain mungkin terjadi yang sebaliknya.Jadi sekarang ni kadar kelajuan berokban bergantung pada bilangan pengguna di kawasan tersebut.Kalau ramai maknanya akan lembablah speed anda.saya berada di luar bandar yang ada liputan HSDPA a.k.a 3.5g. Kedudukan saya di sini  cuba anda trace pakai google maps.

Yang ni pula saya test pakai server Kuala Lumpur.Amacam?? Anda pun boleh test speed berok kesayangan anda tu ok di sini.


1 ulasan:

  1. Apa mksd downld speed 2.29mbps tu bro?dia ble dwnld 2 mb sesaat ke?laju btl klo cenggitu..

    Entri terbaru aq:

    Trick maxis free internet guna ucweb

    BalasPadam

Macam-macam kan! Apa Kata Anda?