STREAMYX TRICK : Default Modem Password, WEP Key Dan Hack It Software !

11-11-11 ... << Tarikh la..


Ok, bagi pengguna atau pelanggan Tmnet Streamyx di sini nak bagitau sikit ni.. Ni Mat Saje nak cite ni. hahaha.. Ok bagi yang agak sebal pasal teknologi ni baca ni betul-betul.

Line wifi anda memang mudah di ceroboh so kenalah hati-hati.
Ini adalah kerana technician yang yang datang men'install' modem dan router kat rumah anda tu hanya pakai password yang sama atau pun password mudah bagi WEP Key wifi anda.
sebagai contoh password yang di gunakan adalah 13 aksara seperti abcde12345678 atau abc di ikuti 10 digit no telefon pelanggan contohnya begini abc0122988623. 

Sekiranya ada orang tak berkenaan dapat mengakses ke Wifi anda bermakna mereka juga dapat mengakses ke modem router anda. Kenapa saya katakan begitu kerana setelah laptop atau pc kita bersambung dengan rangkaian wifi tersebut dengan jayanya ini bermakna kita boleh log in ke dalam Modem router tersebut untuk mengubahsuai password,limit,ssid dan dll bagi wifi tersebut.

Kalau tak percaya anda cuba ni ok.Bagi yang tengah berada di cyber cafe pun boleh cuba.
Mula-mula letak 192.168.1.1 browser anda dan tekan enter atau pun klik je kt ip tu.
Selepas itu jika berjaya anda akan di bawa ke paparan login ke modem tersebut.Masukan id tmadmin dan password pun tmadmin.Jika tidak berjaya sila rujuk di sini bagi mengetahui password bagi modem anda mengikut model.Setelah berjaya anda boleh mengubah suai apa saja yang ada di dalam modem tersebut termasuklah mengubah rangkaian Wifi tersebut kepada Open Wifi.

Walau bagaimanapun perkara diatas hanya dapat di lakukan sekiranya anda dapat connect dengan line wifi tersebut, sekiranya tak dapat connect memang tak boleh nak buat apa.Lagi satu untuk mendapatkan 'key' bagi line wifi yang secure masih ada caranya.Nak tahu caranya?
Tinggalkan email anda di ruangan komen.Saya akan hubungi anda kembali. Ok sekian saja untuk kali ini.

#klik sini untuk maklumat yang lebih jelas.




37 ulasan:

  1. sila hubungi saya..
    alamat emal : nurulshafinazromli@yahoo.com . tq

    BalasPadam
  2. Tanpa NamaMac 22, 2012

    email sy,akmal_mutd@yahoo.com....ajarkan lebih lanjut

    BalasPadam
  3. Tanpa NamaApril 14, 2012

    admin sye nk tau caranye:
    E-mail : invisible_zuone@hotmail.com
    Looking Forward =)

    BalasPadam
  4. Tanpa NamaApril 23, 2012

    Look foward to yr reply bro

    rayn_scorp84@yahoo.com.my

    BalasPadam
  5. Tanpa NamaMei 02, 2012

    aziim_aniesz@ameritech.net

    pls pm me!!

    BalasPadam
  6. Tanpa NamaMei 06, 2012

    sabq_radar@yahoo.com

    pm me bro! :)

    BalasPadam
  7. darthmaul_starz@yahoo.com sy pon nk taw mcm mana nk hack unifi

    BalasPadam
  8. rezki.adli@yahoo.com saye pown nak tau cara hack
    tolong bagi saya step by step

    BalasPadam
  9. Tanpa NamaJun 06, 2012

    sy pn nk taw jgk

    asmy.yuh@gmail.com

    BalasPadam
  10. Tanpa NamaJun 10, 2012

    saya nk tau jugak cara nk hack unifi..tq
    gudeen70s@gmail.com

    BalasPadam
  11. plz email me to alexpamol@gmail.com.thanks

    BalasPadam
  12. Tanpa NamaJun 24, 2012

    tlg emailkan sy. andy.BoB28@yahoo.com
    TQ...

    BalasPadam
  13. email sy k... redzuan6566@gmail.com.. sy tggu.. sy ingin tahu lebih lanjut lagi...

    BalasPadam
  14. emil sy.. redzuan6566@gmail.com... sy ingi tahu lebih lanjut lgi,... okey bro.. i with u...

    BalasPadam
  15. email sy k... redzuan6566@gmail.com.. sy tggu.. sy ingin tahu lebih lanjut lagi...

    BalasPadam
  16. Tanpa NamaJun 29, 2012

    phising ? hahahaha

    BalasPadam
  17. Tanpa NamaJun 29, 2012

    korang dah tertipu . dye dah akses wifi korang

    BalasPadam
  18. Tanpa NamaJulai 03, 2012

    saya pun nak tau jgk ..email ke sham85steady@gmail.com

    BalasPadam
  19. hasnul_saifuddin@yahoo.com

    BalasPadam
  20. muza_reza@yahoo.com
    kaber6969@gmail.com

    BalasPadam
  21. redcat2090@gmail.com
    nk th lebih lanjut bro

    BalasPadam
  22. Saya nak tahu juga..pls reply.. parik23@yahoo.com

    BalasPadam
  23. Tanpa NamaOgos 15, 2012

    sye nk thu gak...reply..finnancike@gmail.com

    BalasPadam
  24. assalamualaikum..tlg ajarkan cara nk hack guna wpa2-psk. Terima Kasih yusgothic@gmail.com

    BalasPadam
  25. aku pun nak tau juga!

    BalasPadam
  26. hokage_168073@yahoo.com.my nak tau jgk...

    BalasPadam
  27. salam, sy nk gak
    ni email sy(syafiqshafiek@yahoo.com)

    BalasPadam
  28. email saya ya? nucleuspsycho91@gmail.com

    BalasPadam
  29. saya nk belajar
    madsyahsyahrani03@gmail.com

    BalasPadam
  30. Nak tahu jugak...
    Email: jejak_supra@yahoo.co.uk

    BalasPadam
  31. ayubbmajid@gmail.com
    nak tau lebih lanjut

    BalasPadam
  32. muramassa05@yahoo.com
    sy pon nak tahu gak..

    BalasPadam
  33. mohamadulinnuhashomad@gmail.com

    BalasPadam
  34. mohamadulinnuhashomad@gmail.com

    BalasPadam
  35. email saya waja_evo4@yahoo.com

    thanks

    BalasPadam

Macam-macam kan! Apa Kata Anda?